Werken bij Leystede

Beroepscollege Leystede is de nieuwe school voor vmbo in Leiden. We zijn een kleine school, maar bieden leerlingen veel mogelijkheden. Zo geven we onderwijs in alle leerwegen van het vmbo. En we hebben maar liefst vijf beroepsprofielen in huis. Veel leerlingen doen enkele vakken op een hoger niveau of juist extra vakken.

Team

Ons trotse team bestaat uit leraren die bevlogen zijn voor het vmbo. Elke docent is uiteraard een expert in een schoolvak of beroepsvak, maar zeker ook in begeleiding van onze leerlingen. Ook hebben we een flink professioneel ondersteuningsteam.

School

Onze school ligt in het prachtige Houtkwartier op een paar minuutjes wandelen van station Leiden Centraal. Het is uitstekend bereikbaar vanuit alle delen van de Randstad. In ons spannende nieuwe schoolgebouw is veel aandacht besteed aan techniek en duurzaamheid.

Faciliteiten

Docenten genieten prima faciliteiten. Lesgeven in moderne lokalen. Les voorbereiden in een rustige werkplek, in de prachtige koffiekamer of in het zonnetje op het dakterras. Elke medewerker krijgt een eigen laptop. Verse broodjes en koffie uit onze eigen café.

Opleiding

We vinden het erg belangrijk dat leraren zich steeds blijven ontwikkelen. Daarom bieden we veel mogelijkheden voor extra opleiding. We bieden kosteloos veel cursussen online of incompany. Bovendien is er voor elke docent een jaarlijks budget voor bijscholing.  Ook voor volledige opleidingen zijn er mogelijkheden.

Salaris en extra’s

Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Startsalaris in principe in schaal LB volgens CAO voortgezet onderwijs. Doorgroei mogelijk naar schaal LC. Daarnaast vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Ook is er keuzeregeling die ingezet kan worden als toelage voor kinderopvang of pensioen of voor extra vrije dagen. Verder zijn er regelingen voor reiskostenvergoeding en voor startende leraren.

Vakmensen

We zijn altijd geïnteresseerd in mensen die enthousiast zijn om te werken in het vmbo. Ervaren docenten, mensen in opleiding of potentiele zij-instromers. Zeker als je ervaring hebt in een van onze beroepsprofielen. We staan zeer positief tegenover hybride docenten.

Kom op de koffie

Wil je een keer komen praten en je laten rondleiden? Stuur een mailtje.

Vacatures onderwijs

Alle openstaande onderwijs vacatures bij Beroepscollege Leystede zijn te vinden op de website van SCOL.